2020 Yılında Uzman Erbaş (Uzman Çavuş ve Uzman Onbaşı ) Alımı Yapılacak Mı ?

1 23

Değerli arkadaşlar, 2020 yılında uzman çavuş veya uzman onbaşı alımı yapılacak mı ya da ne zaman yapılacak gibi sorular sürekli arama motorlarından araştırılıyor ya da sosyal medya üzerinden bizlere aktarılmaktadır. Hal böyleyken tüm bu sorularınızı mantıklı bir şekilde yanıtlamaya çalıştık lütfen bu makaleyi sonuna kadar okuyunuz zira başka türlü alım şekli yok.

2020 Yılında Uzman Çavuş veya Uzman Onbaşı Alımı Yapılacak Mı ?

Genelde sorulan sorulardan birisi de alım yapılacak mı şeklinde, şöyle cevap verelim bu sorunuza şimdi Milli Savunma Bakanlığı veya Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığı alımları yönetmelik, personel ihtiyacı ve bütçeye göre yapmaktadır ve herhangi bir sabit alım takvimi yoktur o yüzden sosyal medyada dolaşan alım şu gün yapılacak, alımlar şu tarihte olacak haberlerine pek itibar etmemenizi öneriyoruz.

Bir de 3 yıl boyunca dışarıdan alım olmayacak şeklinde bir haber paylaşıldı ve böyle bir emir geldiği söylentileri aldı başını gitti, değerli arkadaşlar yukarıda da belirttiğim gibi alımları MSB veya Jandarma Genel Komutanlığı yapmaktadır zira MSB veya Jandarma Genel Komutanlığı aksi bir açıklama yapmadığı sürece alımlar devam eder tabi personel ihtiyacı doğrultusunda, sizin yapmanız gereken şudur, sakin ve sabırlı bir şekilde alımları beklemek zira ilanlar MSB ve Jandarma resmi web sitelerinde yayınlanıyor, alım olduğunda ise bizler sizinle paylaşıyoruz sabırla bekleyin lütfen. Alımların ne gün yapılacağı veya hangi tarihte yapılacağı şu an için netlik kazanmadı ve belli değil o yüzden sizlere bu konuda net bir şey söyleyemeyiz.

 

2020 Yılında Uzman Çavuş Alımı Yapılmayacak Diyorlar Doğru Mu ?

Değerli arkadaşlar yukarıda da belirttiğim gibi alımları sadece MSB ve Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı için üçüncü şahısların ne söylediği pek önemli değil açıkcası, alımlar olmayacakmış ya da olacakmış söylemleriyle yapılmıyor. Personel ihtiyacı varsa MSB her yıl 1 2 dönem alım yapabilir, personel ihtiyacı yoksa veya bütçede onaylanmadıysa o yıl alım yapmayabilir bilginiz olsun yani üçüncü şahısların söylemleriyle lütfen kendinizi üzmeyiniz.

 

Jandarma 2020 Yılında Uzman Erbaş Alımı Yapacak Mı ?

Gelelim Jandarma konusuna şimdi 2019 yılında Jandarma Genel Komutanlığı birinci dönem alımı yapmıştı ve bu alımda birçok aday başvuru yapmış, daha sonra ek kontenjan açılmıştı ve sadece 3 grup sınavlara çağrılmıştı. Hal böyleyken şu an 4. grup jandarma uzman erbaş çağrısı bekleniyor ve birçok aday şu an hazır durumda beklemektedir hali hazırda bekleyen aday varken şu etapda Jandarma Genel Komutanlığının alım yapması beklenmemektedir. Fakat bu demek olmuyor ki Jandarma yeni bir alıma gitmeyecek veya 2020 yılında alım yapmayacak tam tersine yeni bir alım da yapılabilir ama şunu da unutmamak gerekir ki Aksi bir açıklama yapılmadıkça gruplar halinde hazırda bekleyen adayların sınav çağrıları devam edecektir diye düşünüyoruz.

2020 Kara Kuvvetleri Sözleşmeli Er Başvurusu İçin Tıklayın !

Dipnot ;

Şimdi yukardaki bilgileri dikkatlice okuduğunuzu düşünerek kesinlikle üçüncü şahıslara itibar etmemenizi şiddetle öneriyorum, sosyal medya hesapları, haber siteleri ve diğer mecralar sadece tıklama alabilmek adına saçma sapan haberler yaparak bilgi kirliliğine yol açmaktadır. Dışardan alım olmayacakmış, 2020 yılında alım yapılmayacakmış, 4. grup çağrılmayacakmış gibi haberler sadece moral bozmaktadır ve bilgi kirliliğidir. Doğru ve net bilgi alabilmek için lütfen aşağıdaki uygulamalarımızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edin zira asparagas haber yapmıyoruz ya da insanların duygularını sömürmeye çalışmıyoruz alım varsa paylaşıyoruz, yoksa bilgilendirme paylaşmaya çalışıyoruz ki bilgi kirliliği oluşmasın insanlar yanılmasın, sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz.


 

1 yorum
  1. Mustafa diyor

    Ben jandarma uzman olmak istiyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kullanım Koşulları gereğince web sitemizde yapılan yorumlardan "Yorumu Yapan" kişi sorumludur!