2021 Yılı Jandarma Uzman Erbaş Asil ve Yedek Kazananların Yapması Gereken İşlemler Nelerdir ?

0 2.081

Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere 2021 yılı jandarma uzman erbaş temini sınav sonuçları dün itibariyle açıklandı, açıklanmasının ardından asil ve yedek kazanan adayların ne yapacağını sizler için hazırladık ve detaylıca anlatmaya çalıştık. Aşağıdaki bilgileri okuyarak asil ve yedek kazanan adaylar hangi işlemleri yapacağını öğrenebilir.

2021 Yılı Jandarma Uzman Erbaş Sınavını Kazanan Asil ve Yedek Adayların Yapması Gereken İşlemler ;

2021 sözleşmeli uzman erbaş temini kapsamında ASİL ve YEDEK olarak kazanan adayların “Uzman Erbaş Olur” kararlı sağlık kurulu raporu alması gerekmektedir. (T.S.K. J.Gn. K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile EK.RG-15/4/2020-31100-C.K.-2413/4 md) Adaylardan sağlık kurulu muayenesi sonucunda “Uzman Erbaş veya Sözleşmeli Erbaş /Er Olur” kararı verilenler, Bu Yönetmeliğin 24’ üncü maddesi hükümlerindeki komando ve paraşüt sağlık yeteneklerini karşılar. Bu adaylardan Yönergede belirtilen süre kadar komando ve paraşüt raporu istenmez. MADDE 24- (1) (Değişik:RG-15/4/2020-31100-C.K-2413/5 md.) Dış kaynaktan temin edilecekler ile görevde bulunan uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erlerden, komando, paraşüt, özel harekat ve arama kurtarma özel ihtisasları ile kurtarma yüzücülüğüne seçilecekler tam ve sağlam olmalı veya hastalıkları , Hastalıklar listesinin (A) diliminde bulunmalıdır.)

 

Sağlık Raporu işlemleri için gerekli olan hastaneye sevk evrakı ikamet edilen yerdeki İl Jandarma Komutanlığından alınacaktır. Asıl listede yer alan adaylar ile yedek adayların tamamı, bu belgenin internet çıktısını alarak; İkametgah belgesi, nüfus cüzdanı ve iki adet vesikalık fotoğraf ile birlikte hafta içi mesai saatleri içerisinde ikamet ettikleri yerdeki İl Jandarma Komutanlığına başvurarak hastaneye sevk belgelerini 04-18 Haziran 2021 tarihleri arasında almaları gerekmektedir.

 

Halihazırda silahaltında bulunan yani askerliği devam eden adaylar da Sağlık Raporu sevk belgelerini aynı şekilde Askerlik hizmetini yaptıkları İlde bulunan İl Jandarma Komutanlığından alacaklardır. Bu adayların  birliklerinden alacakları Askerlik hizmetini yaptıklarını gösterir Birlik Komutanı Onaylı belge ile birlikte birliklerinin bulunduğu yerin İl Jandarma Komutanlığına başvurmaları gerekmektedir.

 

(a) Yurt dışında (KKTC dahil) ikamet edenler sevk belgelerini Personel Temin Merkez Komutanlığı (Beytepe/Ankara)’ndan, KKTC’de askerlik yapanlar ise ikamet ettikleri yerdeki İl Jandarma Komutanlıklarından alacaktır.

 

Adayların hastaneden olumsuz ön rapor/heyet raporu almaları halinde itiraz etme hakları bulunmaktadır. İtiraz etmek isteyen adaylar, rapor tarihinden itibaren 3 iş günü içinde İl/İlçe Sağlık Müdürlüklerine başvuracak ve başka bir hastaneye 1’inci kontrol Muayenesi İçin Sevk alabileceklerdir. Aday sevk edildiği 1’inci Kontrol Muayenesinde “Uzman Erbaş Olur” kararlı sağlık raporu alması halinde nihai karar verilmesi maksadıyla üçüncü bir hastaneye (Hakem Hastane) yine İl/İlçe Sağlık Müdürlüklerinden alacakları sevk evrakı ile gideceklerdir.

 

Adaylar, Kati sağlık raporlarını onaylı suretlerini zaman geçirmeksizin posta ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Merkezi Komutanlığı Beytepe/ANKARA adresine ulaştıracaktır. Olumsuz rapor alan adaylar da aynı şekilde hareket edecektir. (Hastanelerden alınan ön raporlar, rapor fotokopisi, onaysız, mühürsüz ve karar hanesi boş raporlar gönderilmeyecektir)

 

2021 yılı uzman erbaş temini kılavuzunda açıkça belirtildiği gibi Adayın hastaneye sevk tarihinden itibaren sağlık raporu işlemleri en geç 45 gün içinde tamamlayacaktır.

 

Sağlık raporu ve güvenlik soruşturmaları olumlu olan adayların atamaları yapılacaktır. Olumsuz rapor alan ya da güvenlik soruşturması olumsuz olan adayların atamaları yapılmayacak, bunların yerine yedek adaylar sırasıyla çağrılacaktır. Yedek olarak duyurulan adayların kesin olarak ataması yapılacak anlamına gelmediği, asıl adaylardan eğitim birliğine katılmaması veya işlemleri olumsuz sonuçlanması durumunda yedek sırasına göre çağrılacaktır. Kontenjanın dolması durumunda Yedek aday çağırma işlemleri sonlandırılacaktır.

 

Sağlık raporu ve güvenlik soruşturma işlemleri olumlu olarak sonuçlanan adayların atamaları internet/SMS ile ayrıca duyurulacaktır. Bu nedenle adayların yapılacak duyuruları takip etmesi ve buna göre hareket etmeleri önem arz etmektedir.

 

Belirtilen hususlarla ilgili çağrı merkezini arayıp bilgi alabilirsiniz : 0 312 464 48 36

 

VİDEOYU İZLEYİN ;

 


BİLGİ ALIŞVERİŞİ İÇİN TELEGRAM KANALIMIZA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ !

MÜLAKATLARA ÇALIŞMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA TIKLAYARAK MÜLAKAT UYGULAMIZI İNDİRİN !

MÜLAKAT BİLGİLERİNİ, ALIMLARI VE DAHA FAZLASINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK İNSTAGRAM HESABIMIZI TAKİP EDİN !


 

DEĞERLİ MSÜ ADAYLARI, POLİS ADAYLARI, SÖZLEŞMELİ ER ADAYLARI, UZMAN ERBAŞ ADAYLARI VE ASTSUBAY ADAYLARI MÜLAKAT TÜYOLARI VE ONLİNE MÜLAKAT UYGULAMAMIZI İNDİREREK MÜLAKATLARDA NELER YAPIP YAPMAYACAĞINIZI ÖĞRENEBİLİR AYNI ZAMANDA ONLİNE TEST ORTAMINDA MÜLAKATLARA HAZIRLIK YAPABİLİRSİNİZ, ONLİNE ASKERİ MÜLAKAT UYGULAMAMIZI İNDİRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONU KULLANABİLİRSİNİZ !

 


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kullanım Koşulları gereğince web sitemizde yapılan yorumlardan "Yorumu Yapan" kişi sorumludur!