2016 Yılı Kpss Puanları Uzman Çavuş Alımı İçin Geçerli Mi ?

0 46

Değerli arkadaşlar Eylül ayında başlayan Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı uzman çavuş alımlarında herkesin merak ettiği soru ve soruna cevap vermek istedik.

2016 Yılında Girdiğim Kpss Puanı Neden Geçersiz Sayıldı ?

Başvurular Eylül ayında başlayıp 25 Ekim’de sona ermişti hatırlarsanız, bununla birlikte 2018 yılı ortaöğretim kpss sınavı 7 ekim’de yapıldı böylelikle başvuru süresi sona ermeden sınav yapıldığı için 2016 yılında girmiş olduğunuz kpss sınavının puanı geçerlilik görmedi. Bu bilgi PERTEM tarafından verilen cevaba istinaden sizlerle paylaşılmıştır, bir arkadaşımız arayıp görüştü ve verilen cevap aynen bu şekildeydi. Yine hatırlarsanız başvuru klavuzunda ;

  • KPSS sınavına ilk defa Ekim 2018’de girecek olan adayların 2018 KPSS sonuç belgesi çıktısı sınav aşamalarına gelirken getirlecek maddesi bulunuyor ki bu da ortaöğretim için geçerliydi.

Yani 2016 yılında girmiş olduğunuz kpss puanı 7 Ekim’de yapılan kpss sınavı sebebiyle geçerli sayılmadı, 2018 yılındaki sınava girenlerin puanları geçerlidir ve sınav aşamalarına giderken sınav sonuç belgesini de yanında götürmeleri gerekmektedir.

Peki 2016 Önlisans Puanları Neden Geçerli Sayıldı ?

Başvuru sona erme tarihi 25 Ekim 2018, önlisans kpss sınavı ise 4 Kasımda yapıldı yani başvuru tarihinden sonra sınav yapıldığı için 2016 yılındaki puanları geçerli sayıldı. Ayrıca 2018 önlisans kpss sınav sonuçları 29 Kasım’da açıklanacak böylelikle önlisans mezunları sınavlara giderken sınav sonuç belgesi alamayacaktı bu yüzden 2016 yılında girmiş oldukları kpss sınavı notları geçerli sayılmıştır.

Askerde Olanlara Kpss Şartı Var Mıydı ?

Evet askerliğini yapanlar içinde kpss şartı geçerliydi ki zaten kılavuzda da belirtildiği gibi sadece sözleşmeli er olarak görev yapanlar için kpss şartı aranmıyordu. Sosyal medya üzerinden birçok soru geliyor deniyor ki askerliğini yapanlar için kpss yoktu sonradan geldi diye fakat kılavuzu okumadan başvuru yapan arkadaşlar bu hususta yanıldı çünkü kılavuz bir kere yayınlanır ve kolay kolay da değiştirilmez.

Askerliğini Yapmayanlar veya Şuan Asker Olmayanların Başvurusu Geçerli Mi ?

Arkadaşlar askerlik hizmetini bitirmeyenler veya başvuru esnasında askerlik hizmetini yapıyor olmayan arkadaşlar sınavlara boşuna gitmesin zira açıkça belirtildiği üzere ilk şartlardan birisi askerlik hizmetini tamamlamak veya başvuru esnasında asker olmak diyor kılavuzda dikkatle okuyun. Sonuç ekranında da açıkça belirtilmiş aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibiyse sonuç ekranınız sınavlara gitmeyin, bu hususu teyit etmek içinse PERTEM’i arayın lütfen !

 

Önemli Not : Değerli arkadaşlar başvuru kılavuzunda da belirtildiği üzere 2018 yılı kpss puanınız yoksa sınavlara gitmemenizi öneriyoruz çünkü yol masrafı ve kaybedeceğiniz vakti de göze alırsak sizin için hayal kırıklığı olacaktır. Dilerseniz PERTEM’i arayarak bu durumun teyitini alabilirsiniz fakat aşırı derecede yoğun oldukları için ulaşmanız biraz zaman alacaktır. 

 


[kirmizibuton]İNSTAGRAM HESABIMIZI TAKİP EDİN ► https://goo.gl/MmAhPN[/kirmizibuton]

[mavibuton]TWİTTER HESABIMIZI TAKİP EDİN ► https://goo.gl/poGH8y[/mavibuton]

[saributon]ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİN ► https://goo.gl/wpovD8[/saributon]

[pembebuton]YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN ► https://goo.gl/UoYHGd[/pembebuton]



Bir başka makalemizde Jandarma Lojistik Uzman Erbaş Alımlarını inceledik dilerseniz buraya tıklayarak 2018 yılı jandarma lojistik branşlı uzman erbaş alımı ile ilgili makalemize erişebilirsiniz.


 


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kullanım Koşulları gereğince web sitemizde yapılan yorumlardan "Yorumu Yapan" kişi sorumludur!